Bütün problemlerin altında yatan sebep: usulsüzlük
Risale-i Nur cemaatlerini, usule ve şûrâ ilkesine riayetsizlik sebebiyle girdikleri çıkmazda yeni maceralar bekliyor.
ÜMİT ŞİMŞEK
- 22 -
Risale-i Nur’un iman hakikatlerini ele alışında görülen ve insanları cezbeden yaklaşım ve üslûp, doğrudan doğruya Kur’ân’a yönelmiş, onun Allah’ı anlatışını, insanı muhatap alarak ona Allah’ın rahmet eserlerini gösterişini, Onun huzuruna ve rahmetine çağırışını çok iyi kavramış ve bu kavrayışını...
Bir su, binlerce tat
İnsan, yerin bitirdiği hangi şeyi tadacak olsa onda farklı bir lezzet bulur. Oysa onlar aynı topraktan çıkıp aynı suyla, aynı hava ve aynı ışıkla beslenmişlerdir.
Azmedilmeye değer işler
Bu dünya hayatında kolay ulaşılamayacak hedefler vardır. Bunlardan hangisi uğrunda çaba lharcanmaya değer, hangisi değmez? Kur'ân bize bu konuda önemli ölçüler vermekle kalmıyor, aynı zamanda şevk de veriyor ve bizi cesaretlendiriyor.
Din ve dünyanın şifresi: kolaylık
Yaşamak bize nefes almak kadar kolay gelir. Çünkü kolaylaştırılmıştır. İnançlar konusunda da aynı hakikat bir başka şekilde tecellî eder. Ancak bunun da bir fiyatı vardır.
Ezanla alay eden gencin beklenmeyen sonu
"Ben, hepsi Mekkeli olan on kişilik bir gençler grubuyla beraberdim. Resulullahın müezzini namaz için ezan okuyordu. Biz bir köşeye çekildik ve alay ederek müezzinin söylediklerini tekrar etmeye başladık. Bizi Resulullah duymuştu..."
“İtaat maruftadır”
Resulullah’ın (s.a.v.) komutan tayin ettiği ve “İtaat edin” diye de ayrıca
tenbih buyurduğu bir Sahabîye, emrindeki diğer Sahabîler bir konuda itaat
etmediler.
Halbuki onu Resulullah bizzat tayin etmişti.
Resulullah, komşusunun davetine niçin “Hayır” dedi?
Resulullah Efendimiz (s.a.v.) kimsenin davetini geri çevirmez; kim çağırırsa, ayırım yapmaksızın icabet eder ve davet sahibinin hatırını kırmazdı.
Fakat bir defasında komşusunun ısrarlı davetini ısrarla reddetti. Sonunda tatlıya bağlanan bu hadiseyi, Resulullahın hizmetinde bulunan Enes...
Azamet ve Kibriyâ hakkında muhteşem bir bahis
Risale-i Nur'un muhteşem eseri Âyetü'l-Kübrâ'nın Mukaddimesinde yer alan, ancak Latin harfleriyle yayınlanmış eserlerde bulunmayan bölüm.
Azamet ve kibriya lüzumlu bir perdedir. Akıl ile ihata ve kalb ile...
Fırıncı Ağabeyin büyük ve küçük işleri
Bir bitmeyecek şevk verirken beste Bir tel kopar, âhenk ebediyyen kesilir.Yahya Kemal
ÜMİT ŞİMŞEK
Bediüzzaman’ın eserlerinden bir...
Kâinatın ve insanın şifreleri bu ahidde
Bakara sûresinin 27. âyetinde bahsi geçen “Allah’ın ahdi,” İİKV bünyesinde gerçekleştirdiğimiz Tefekkür Derslerinden dokuzuncusunun konusunu teşkil etti.
Bediüzzaman Said NursÎ, İşârâtü’l-İ’câz adlı tefsirinde Allah’ın ahdini çok geniş bir...
Çoban değil, yönetici!
“Hepiniz yöneticisiniz” buyuruyor Resulullah (s.a.v.) bir hadis-i şerifinde. Sonra da sırayla her yöneticinin nelerden sorumlu tutulduğunu açıklıyor....