ذٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَۚۛ ف۪يهِۚۛ هُدًى لِلْمُتَّق۪ينَۙ
Kendisinde şüphe olmayan kitap işte budur. O, müttakîler için hidâyettir.
Bakara, 2:2
♦♦♦
“Kitap budur”
• Kitabet: okuma-yazma mânâsını hatırlatarak, ümmî bir zâtın elinde bir kitabın ortaya çıkışına dikkat çekiliyor
• Kitap dendiği zaman artık bu kitap anlaşılacak
♦♦♦
Elif lâm mîm.
Bu kitabın, Âlemlerin Rabbi tarafından indirildiğinde hiçbir şüphe yoktur.
Secde, 32:1-2
Eğer kulumuza indirdiğimiz kitap hakkında bir kuşkunuz varsa, siz de onun benzeri bir sûre getirin. Allah’tan başka bütün yardımcılarınızı da çağırın — eğer iddianızda doğru iseniz.
Bunu yapamazsanız — ki yapamayacaksınız — kâfirler için hazırlan-mış, yakıtı insanlar ve taşlar olan bir ateşten sakının.
Bakara, 2:23-24
Bu Kur’ân, Allah’tan başka birisi tarafından uydurulabilecek birşey değildir. O, kendisinden önce indirilmiş olanları doğrulayan, Allah’ın hükümlerini açıklayan, içinde hiçbir şüpheye yer bulunmayan ve Âlemlerin Rabbi katından gelen kitaptır.
Yunus, 10:37
♦♦♦
• Tehaddî:
Kur’ân’ın, benzerini meydana getirme konusunda inkâr ehline meydan okuyuşu / Bakara 23-24. âyetlerde temas edilecek
♦♦♦
[Devam edecek]